Козівський районний суд скасував постанову поліції, якою вона закрила кримінальне провадження проти фермера з Козівського району Степана Сказка. Той, будучи керівником структурного підрозділу ПАП «Агропродсервіс», «переписав» на своє власне фермерське господарство майже 200 га людських паїв, – пише «Про.te.ua».

reider-agoprodservis-2019-1

«Постанову від 15 березня 2019 року заступника начальника відділення поліції – начальника слідчого відділення Козівського ВП Бережанського ВП ГУ НП в Тернопільській області про закриття кримінального провадження від 1 червня 2018 року – скасувати», – йдеться в Ухвалі Козівського районного суду від 4 квітня 2019 року.

Ще раніше, 23 березня 2019 року в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за фактом самоуправства. Обставини цього провадження та дати його відкриття збігаються з тими подіями, які мали місце на полях поблизу села Теофіпілка, коли невідомі особи обробляли землю, що їм не належить, і внаслідок яких постраждав інспектор служби безпеки ПАП «Агропродсервіс».

Свою позицію з цього приводу озвучила і авторитетна профільна громадська організація «Всеукраїнська аграрна рада».

«Шановна спільнота ВАР, нещодавно ми повідомляли щодо рейдерського захоплення земель підприємства учасника ВАР – «Агропродсервіс» (Тернопільська область). Юридична оцінка ситуації підтверджує факт незаконного заволодіння земельними ділянками підприємства «Агропродсервіс». – йдеться в повідомленні.

За інформацією керівництва компанії, боротьбу проти рейдерства вони ведуть виключно в юридичній площині.

«Напевне, відчуваючи незворотність покарання за вчинений злочин, колишній наш працівник та власник фермерського господарства Степан Сказко, ще восени минулого року «переписав» своє підприємство на родичку – Ольгу Степанівну Сказко», – коментує факт впевненості в законності своїх дій генеральний директор ПАП «Агропродсервіс» Андрій Баран.

Андрій Степанович вважає, що фермер не тільки вчинив рейдерське захоплення землі, яка йому не належить, але і вводить в оману пайовиків, роблячи їх заручниками та прикриваючись ними. А насправді більшість людей, які намагаються бути стороною конфлікту, є родичами самого фермера.

Як відомо, колишній керівник ТОВ «Теофіпілка» (структурний підрозділ ПАП «Агропродсервіс») Степан Сказко, маючи на руках печатку товариства, відмовився від паїв та уклав угоди з тими самими пайовиками на своє фермерське господарство. Міністерство юстиції скасувало його незаконний правочин і суд в двох інстанціях підтвердив незаконність дій пана Сказка.

На сьогодні конфлікт ще не завершився.

 

Від admin