Після отримання Томосу про автокефалію 26 громад Тернопільської області виявили бажання приєднатися до Православної церкви України.

Цього тижня у присутності Архієпископа Тернопільського і Кременецького Нестора голова облдержадміністрації підписав розпорядження про реєстрацію першого в області статуту релігійної громади.

На Тернопільщині зареєстрували перший статут релігійної громади, яка перейшла до Православної Церкви України з підпорядкування Української Православної Церкви пише Думай.

Йдеться про статут релігійної громади села КруголецьШумського району, яка разом з настоятелем храму на честь Іверської ікони Божої Матері виявили бажання приєднатися до Помісної Православної Церкви України.

Для оптимізації процесу оформлення документів релігійних організацій, в обласній державній адміністрації віднедавна запроваджено принцип «єдиного вікна». Це дозволяє реєструвати статути релігійних громад і проводити тут їх державну реєстрацію, як юридичних осіб. Зауважимо, раніше ці функції здійснювали державні реєстратори в районах та містах.

церква

Від admin