Плебанівський міст в Теребовлянському районі, який в народі порівнюють з мостом в Хогвартс, може засяяти вогнями. Відповідну пропозицію на своїй сторінці в соціальній мережі висловив місцевий житель Володимир Кучерявий.


Плебанівський віадук відомий на всю Україну і вже став своєрідною візитівкою Тернопільщини. На думку Володимира Кучерявого, якщо підсвітити міст по контуру, це дозволить ще більше підкреслити його велич. Окрім цього вночі Плебанівський віадук буде помітнішим з траси пише Ternopil travel.

Хоча на практиці, щоб втілити ідею в життя необхідно пройти безліч бюрократичних процедур. Це, зокрема і погодження з Укрзалізницею, виділення коштів на проект, лобізм для фінансування підсвітки.

Житель Тернопільщини вважає, що в бюджеті на 2020 рік можливо виділити кошти на туризм, які спрямувати саме на осучаснення Плебанівського віадуку. Адже, перш за все, країна починається з нас.

Нагадаємо, в травні минулого року Укрзалізниця випустила пам’ятну марку з зображенням Плебанівського мосту. Варто додати, що марка претендувала на звання найкращої в Європі поряд з марками таких країн як Андорра, Австрія, Бельгія, Кіпр, Чехія, Франція і Португалія. Українська марка зуміла увійти в десятку найкращих.

Марку з зображенням Плебанівського віадуку випустили в тираж обмеженою кількістю в 130 тисяч примірників. Відтак філателісти змогли поповнити свою колекцію ще одним цінним екземпляром.

Слід зазначити, що міст вважається одним з найкрасивіших віадуків України. Його збудували в 1896 році за проектом австрійського архітектора. Міст складається з дев’яти арок. Віадуків подібного типу в світі налічують менше десятка.

big44c30

Джерело: Доба

Від admin