«Ми повністю змінили підхід щодо виконання функцій органів державної влади у сфері підтримки бізнесу. І сьогодні вже ніхто не буде стверджувати, що представники бізнесу, які чесно й відкрито провадять свою діяльність, можуть зазнавати певних утисків». Про це зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна під час засідання Територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціації платників податків України» в Тернопільській області, – інформує прес-служба ОДА.

barna-podatky-03-2019-2

Вказана організація є членом світової та європейської Асоціації платників податків. Як наголосив президент ВГО «Асоціація платників податків України» Грігол Катамадзе, спілкуючись з колегами з Європи, він побачив, що практично абсолютна більшість перебуває в жорсткій опозиції до діючої влади.

«Коли я розповідаю їм, що встановити ефективний діалог між бізнесом і владою цілком можливо, вони не розуміють як це можна це зробити. Серед наших завдань — створення реального механізму налагодження партнерських відносин. Ми продовжуватимемо цю справу й надалі, аби європейці приїжджаючи до нас, переймали наш досвід», — наголосив Грігол Катамадзе.

barna-podatky-03-2019-1

У свою чергу очільник області підкреслив, що вперше за багато років спостерігається позитивна динаміка щодо кількості підприємств та фізичних осіб-підприємців. Лише торік на Тернопільщині зареєстровано майже 4 600 фізичних та 524 юридичних суб’єктів господарювання. Крім того, минулого року було створено майже 8 300 нових робочих місць.

«Працюючи над залученням інвестицій та впроваджуючи стратегію децентралізації, ведеться й робота, спрямована на легалізацію бізнесу в області, — наголосив Степан Барна. — Якщо проаналізувати 2014 рік, загальний фонд власних доходів Тернопільщини бюджетів усіх рівнів становив близько 1,1 млрд грн. За 2018 рік даний показник становив — 3,9 млрд грн. Це свідчить про те, що у нас з’явилися реальні додаткові можливості, левова частка з яких завдяки добросовісній сплаті податків представниками бізнесу».

 

Від admin