«У нашому пансіонаті постійно проживають понад 180 самотніх мешканців похилого віку. Майже половина з них має інвалідність внаслідок важких соматичних захворювань або ж перенесених травм, рідше – вродженої патології. В закладі зорганізували повсякчасну терапевтичну та психіатричну медичну допомогу, а також створили всі умови для проведення повноцінної реабілітації таких людей. У пансіонаті функціонує кабінет фізіотерапії, масажний кабінет, спортивна зала з тренажерним обладнанням. Наші мешканці мають можливість займатися на біговій доріжці, велоергометрі, є вібромасажний апарат, орбітрек.

   Отож ініціативу ректора ТДМУ, професора Михайла Корди – відкрити на базі нашого закладу філію кафедри медичної реабілітації ми прийняли з радістю та великими сподіваннями на багаторічну обопільну співпрацю. Для проведення теоретичних занять зі студентами облаштували спеціальне приміщення, а практичні навички вони зможуть здобувати на нашій базі відновного лікування, повноцінно вивчаючи особливості реабілітаційного процесу. Перші результати такої співпраці вже відчули мешканці пансіонату, які висловлюють щиру вдячність студентам.
Певна річ, здоров’я, яке було в молодості, їм не повернути, але для соціально вразливої людини – це суттєва допомога та підтримка. Тому, на мій погляд, такий тандем – студент і мешканець нашого пансіонату – найкращий спосіб здобути практичний досвід і подарувати трішечки тепла самотнім людям», – розповів директор Петриківського геріатричного пансіонату Степан Глушок
1551344767_reabilitatsia-heriatrychnyi-19018319-547x365

Від admin