Часто від старшого покоління можна почути поради про харчування, мовляв, потрібно їсти якомога більше супів та борщів. Та все це йде з минулого, коли їсти не було нічого.
Дієтолог Катерина Павлова зазначила, що інформацію про корисність перших страв передавали з покоління в покоління.
Насправді ж супи, борщі – не обов’язковий елемент здорового харчування. Раніше супи були в пошані. Якщо вдавалося знайти якусь кістку і щось з неї виварити, це був уже бенкет пише 24 канал.
Але, за словами експерта, ми живемо в часи надмірного споживання, а не нестачі його.
Якщо ж любите їсте перші страви – то не варто від них відмовлятися. Якщо ж не любите – не варто себе змушувати. Найкраще готувати чи їсти овочеві супи. У такому відварі дуже багато вітамінів і мікроелементів. Готуйте легкий суп, без засмажки.
При хворобах шлунково-кишкового тракту можна їсти і м’ясні бульйони.Дієтолог не радить їсти перші страви гарячими. Окріп обпікає стравохід, на постійній основі така травматизація призводить до ризику раку стравоходу. У народів, які звикли пити гарячий чай, у багато разів частіше зустрічається рак стравоходу.
Не варто замовляти супи у ресторанах та кафе, якщо ви не впевнені у їх якості.
Альтернативою м’ясним супам є рибна юшка з хорошої риби.