Часто від старшого покоління можна почути поради про харчування, мовляв, потрібно їсти якомога більше супів та борщів. Та все це йде з минулого, коли їсти не було нічого.

Дієтолог Катерина Павлова зазначила, що інформацію про корисність перших страв передавали з покоління в покоління.

Насправді ж супи, борщі – не обов’язковий елемент здорового харчування. Раніше супи були в пошані. Якщо вдавалося знайти якусь кістку і щось з неї виварити, це був уже бенкет пише 24 канал.

Але, за словами експерта, ми живемо в часи надмірного споживання, а не нестачі його.

Якщо ж любите їсте перші страви – то не варто від них відмовлятися. Якщо ж не любите – не варто себе змушувати. Найкраще готувати чи їсти овочеві супи. У такому відварі дуже багато вітамінів і мікроелементів. Готуйте легкий суп, без засмажки.

 “ М’ясний бульйон — сумнівна користь. Багато екстрактивних речовин містяться у відварі, тобто все найшкідливіше з м’яса – у відвар. Якщо ще й магазинне м’ясо – то там можуть бути антибіотики. М’ясні супи готуйте на другому бульйоні й лише з домашнього м’яса. Для цього варто відварити м’ясо 30 хвилин, воду злити і все варити разом з овочами ” зазначає дієтолог Катерина Павлова.

При хворобах шлунково-кишкового тракту можна їсти і м’ясні бульйони.Дієтолог не радить їсти перші страви гарячими. Окріп обпікає стравохід, на постійній основі така травматизація призводить до ризику раку стравоходу. У народів, які звикли пити гарячий чай, у багато разів частіше зустрічається рак стравоходу.

Не варто замовляти супи у ресторанах та кафе, якщо ви не впевнені у їх якості.

Альтернативою м’ясним супам є рибна юшка з хорошої риби.

583ff44ccf685-chto-mozhno-est-a-chto-net-vo-vremya-rozhdestvenskogo-posta_1200

Від admin