20 березня об 11 год Тернопільська обласна бібліотека для дітей запрошує усіх краян долучитися до голосних читань книги славетного українця Івана Франка «Коли ще звірі говорили», якій у 2019 році виповнюється 120 років.

З метою привернення уваги до багатої дитячої літературної спадщини Каменяра до участі в акції запрошені відомі люди краю, керівники міст і сіл, письменники, артисти, представники різних професій. Це продемонструє дітям, що «читають всі» і читання допомагає людині стати відомою та успішною, бо діти, які читають, стануть дорослими, які думають!!!

 

У заході візьмуть участь: начальник управління культури облдержадміністрації – Григорій Шергей; лейтенант патрульної поліції ­– Олександра Мялковська; керівник організації «Автомайдан-Тернопіль», голова тернопільського осередку «Об’єднання добровольців» – Дмитро Гайдуцький; молодіжний мер міста Тернополя – Леся Голик; підполковник поліції, начальник відділу Ювенальної превенції управління превентивної діяльності – Петро Тихович. Також будуть й інші спеціальні гості, імена яких колектив бібліотеки поки що тримає у секреті.

 

Довідка:

I-ий Міжобласний день читання «Березень. Читають всі!» відбудеться в рамках X Всеукраїнського тижня дитячого читання, який традиційно проходить в усій Україні наприкінці березня.

Цьогоріч Тернопільська обласна бібліотека для дітей підтримала ідею колег зі Львова й ініціює проведення Дня читання у бібліотеках для дітей нашої області, до якої також долучаться дитячі бібліотеки Івано-Франківської та Хмельницької областей. Ідея акції дуже проста: щорічно 20 березня в усіх бібліотеках-учасницях дітям читають вголос заздалегідь обрану одну і ту ж книгу.

 

06_p7sak6q

Тетяна Хованець

Від admin