Засипана капуста. Надзвичайно смачна страва, яку готувати вміє тільки бабуся! Цю подільську смакоту ви полюбите з першої ложки! Ділюся особливим рецептом!

Для цієї смачної страви знадобиться:

– 700 г квашеної капусти,

– 1,5-2 скл. пшона,

– 1 скл. сметани (краще домашньої),

– 1 скл. молока,

– 1 ст. л. борошна,

– цибулина,

– сало,

– часник.

Квашену капусту відварити до готовності, води залишити, щоб тільки покрила капусту. Зверху висипати промите пшоно, не перемішувати (якщо перемішати, пшоно може пристати до дна каструлі і пригоріти). Варити до готовності пшона.

Тим часом дрібно порізану цибульку підсмажуємо на олії до золотистості, вливаємо сметану, добре прогріваємо до загустіння.

Коли пшоно розвариться, беремо колотівку і починаємо інтенсивно розминати до однорідності… так робила моя бабуся, але тепер більш зручний спосіб — комбайн.

Закидаємо вміст каструльки разом з сметанним соусом в комбайн, насадка «ніж», і розбиваємо до однорідності. Повертаємо все в каструлю, ставимо на вогонь, солимо, вливаємо молоко, розмішане з борошном (борошно, щоб молоко не звернулось), помішуючи колотівкою, варимо хвилин 10.

Сало довільно порізати і підсмажити до шкварок. Подавати страву, поливши зверху шкварками, їсти вприкуску з часником.

Під час посту цю страву теж варили, тільки без молока і сметани, поливали зверху підсмаженою на олії цибулькою…

4549430001ef7e892f341bb1c8afb14d

Джерело: Українці сьогодні 

Від admin