Всі мої домочадці – невиправні ласуни, і для них немає більшої радості, ніж домашні пироги. Я намагаюся постійно їх дивувати, шукаю нові рецепти, але найбільше вони люблять мій фірмовий пиріг.
Вдома ми назвали його буденним, тому що я готую його кожен раз, коли хочеться чогось солоденького до чаю.
Це пиріг, який готується на швидку руку і ніколи не набридає.
Як приготувати пиріг з яблуками
СКЛАДОВІ
- 500 г яблук
- 250 г борошна
- 150 г вершкового масла
- 3 ст. л. меду
- 1 ст. цукру
- 3 яйця
- 1 пакетик розпушувача тіста
- 1 пакетик ванільного цукру
- 0,5 ч. л. солі
Приготування
Спочатку підготуйте яблука: наріжте їх на дрібні шматочки, скропіть лимонним соком, щоб не потемніли, і залиште на деякий час.
Тепер зробіть тісто. Яйця збийте з цукром до густої білої піни, додайте ванільний цукор, сіль і розм’якшене масло. Все це збийте до однорідної маси. Додайте розпушувач.
Потім додайте мед, ретельно перемішайте і починайте поступово досипати муку. Замісіть тісто, воно повинно вийти не густим, але й не рідким. Тепер в тісто додайте яблука і перемішайте, щоб розподілити їх рівномірно.
Викладіть тісто в змащену маслом форму. А тепер ставте випікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Ось пиріг і готовий. Зовні він покритий хрусткою скоринкою, але всередині м’який і повітряний. Коли виймаєте з духовки, аромат розноситься по всьому будинку.
До речі кажучи, пиріг довго не черствіє, хоча навряд чи він встигне зачерствіти. Обов’язково спробуйте приготувати!
Цього року яблука вродили на славу, а значить, пироги можна пекти хоч всю зиму.
Сподобався рецепт? Обов’язково поділися з друзями! Смачного!