Місцеві дороги планують продовжувати ремонтувати на Тернопільщині у 2019 р. Лише із державної казни наш край очікує отримати на це субвенцію у розмірі 393 млн грн., – пише Терен.

Це – кошти на утримання, реконструкцію і ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення. Про це нещодавно розповів голова обласної держадміністрації Степан Барна під час засідання колегії ОДА.

– На поточний і середній ремонт місцевих доріг ми спрямуємо щонайменше 240 млн грн, – додає він. – І це – майже на 70 млн грн більше, ніж у минулому році. Ми матимемо підґрунтя говорити про початок змін у стані місцевих доріг.

Нагадаємо, упродовж 2-х років дорожня галузь Тернопільської області переживає сплеск. Уже вдалося повністю відновити покриття на кількох державних дорогах. Зокрема, упродовж 2017-2018 рр. здійснили поточний середній ремонт усієї протяжності доріг М-09 Тернопіль-Львів-Рава-Руська, Р-41 обхід Тернополя, М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка (до Підволочиська). Також почали лагодити трасу М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече – із Тернополя до Кременця. Завершити останні кілометри у цьому напрямку планують саме у 2019 році.

– На дорожнє господарство державного значення ми плануємо витратити щонайменше 1,5 млрд грн, – розповідає він. – Лише на будівництво Північної об’їзної Тернополя будемо мати близько 600 млн грн. Це – кошти Європейського інвестиційного банку.

Серед пріоритетних туристичних напрямків – траса до Карпат, тобто а/д Н-18 Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль. Поточний середній ремонт цього шляху дозволить туристам значно економити час і скоротити кілька десятків кілометрів, рухаючись у гори.

– Але в цьому плані є дуже важливим фактор співпраці, – наголошує очільник. – Важливе розуміння того, що проблематика області – це не є лише головний біль ОДА. Без комплексного розуміння цих речей нам не обійтися.

До слова, під час колегії ОДА розглянули кілька гострих для громади краю питань.

1ремонт доріг2016

Від admin