Придивіться до своїх дітей, їм є чому вас навчити! Якби дорослі були трохи більше схожі на дітей, наше життя було б зовсім іншим, позитивнішим.

Ось 5 речей, яких ми можемо повчитися у своїх дітей.

1. Висловлюйте себе.

Діти щирі і правдиві у своїй поведінці. Коли вони щасливі — вони стрибають, танцюють або сміються. Коли сумують — вони кричать і плачуть. Вони не пригнічують своїх емоцій і не страждають від цього.

 

Дорослі ховають свої почуття і емоції, боячись бути висміяними або здатися слабкими. Але так ми тільки розтрачуємо свою внутрішню енергію. Ми лицеміримо і самі потім страждаємо від цього.

2. Насолоджуйтесь справжнім.

Минуле не повернути, майбутнє ще не настало. Є тільки цей момент.

Більшість дорослих не уміють насолоджуватися справжнім моментом. Їх розум зосереджений на майбутньому.

Діти повністю зосереджені на сьогоденні, вони беруть все від теперішнього моменту. Вони мешкають своє життя, а не чекають слушного часу.

3. Насолоджуйтеся світом.

Життя дитині здається дивом — величезний космос, наповнений яскравими кольорами, гармонійними звуками, красивими ароматами. Діти захоплюються світом і знаходять глибоку радість, просто спостерігаючи за тим, що навколо них.

 

Дорослі втратили здатність захоплюватися. Вони так звикли до свого стресового і нещасного життя, що не бачать нічого хорошого.

Життя — це дивовижний подарунок, який був безкоштовно запропонований нам. І діти можуть нагадати, що ми маємо бути вдячні за своє життя.

4. Будьте грайливими.

Грайливість — сама сіль життя. Без неї життя стає рутиною, тягарем, повільними тортурами. Коли ми були дітьми, ми знаходили величезну радість в грі. Граючи, ми почували себе наповненими.

 

Усі дорослі забули, як бути грайливими. Вони постійно зайняті, носять сумну маску, не дозволяючи собі відпочивати.

5. Будьте безневинними.

Подивіться в очі маленької дитини, і ви побачите, що вони — сама невинність. Бути безневинним означає бути вільним від сорому і провини, мати відкритий розум і довірливе серце, а також чисті наміри.

Дорослі втратили невинність, яка природна для дітей. Вони бояться розкритися і проявити довіру до оточення. Замість цього вони вирішили побудувати навколо себе високі товсті стіни, щоб психологічно захистити себе від інших людей.

А ви знали про ці уроки? Готові вчитися у своїх дітей?

діти

Від admin