Дедалі більше парафіян колишньої УПЦ Московського патріархату на Тернопільщині виявляють бажання перейти в Помісну церкву. За станом на 27 січня, офіційно цей процес завершили у восьми громадах області.

Йдеться про дві громади у Трибухівцях Бучацького району – парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці та парафії Успіння Пресвятої Богородиці, дві громади на Шумщині – парафії Покрови Пресвятої Богородиці села Кордишів та парафії Успіння Пресвятої Богородиці в Онишківцях, а також парафія Преображення Господнього села Гніздичне на Збаражчині.

21 січня архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор задовольнив прохання про перехід до єдиної Помісної Церкви парафій Святої Трійці села Розтоки Кременецького, а також Святої Великомучениці Параскеви села Радошівка і Святого Великомученика Георгія Побідоносця села Бриків Шумського районів.

В інших громадах теж готові до переходу в єдину Українську Церкву: активно відбуваються збори парафіян, люди збирають необхідні документи, які свідчать про бажання приєднатися до Православної Церкви України. 

995333741615500c221ca4a0a2bbe017 (1)

Джерело: TeNews 

Від admin