За даними Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України від початку 2018 року у Тернополі зареєстровано 330 первинних діагнозів кір, з яких 156 – це випадки захворювання у дітей до 18 років. Це означає, що у місті неблагополучна епідситуація, зазначають у міській раді, – пише Доба.

Як наголошує заступник директора Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Володимир Кучма, ріст захворюваності, насамперед пов’язаний із недостатнім рівнем вакцинації серед дорослих та дітей.  Згідно вакцинального статусу за 9 місяців, у Тернополі з усіх хворих 72 особи не мали жодного щеплення та 129 людей – без жодних даних про щеплення.

Відтак медики закликають робити вакцинацію проти кору та не наражати на небезпеку себе та інших. Не підлягає вакцинації лише невелика кількість дітей: тим, яким проводять переливання крові; яким призначена імуносупресивна терапія, а також діти, які мають непереносимість білка. Для того, щоб вберегти таких дітей від інфекції, медики радять таким пацієнтам та їх батькам перебувати вдома протягом 21-го дня.

41570d567c70a85e2c648dd8521535df

Від admin