Цукровари Тернопільщини завершують виробничий сезон 2018 року. На чотирьох виробництвах ТОВ «Радехів-цукор», зокрема в Чорткові, Хоросткові, Збаражі й Козові перероблено понад 1 млн 7500 тисяч тонн цукросировини при урожайності 478 цнт з га. Цукрові буряки викопано з площі 32.7 тис га. Валовий збір солодких коренів становить 1570 тис тонн. Наварено 218 тисяч тонн білих кристалів. На кінець першої декади грудня уже зупинили роботу і завершили переробний сезон трудівники Збаразького та Козівського.

Нагадаємо, що торік на цукрозаводах області було вироблено 283,5 тис. тонн цукру- піску, перероблено 1млн 930 тисяч тонн цукрових буряків при цукристості коренів 17,7%. Найбільше Чортківський – 123 тисяч тон, Хоростківський-74 тисячі тонн.

7842726927d9cc99ea5a009e28f392fa

Джерело: TeNews

Від admin