Цієї п’ятниці, 12 жовтня, у тернопільській галереї «Бункермуз» представлять виставку Сергія Декалюка «Радість і печаль». Початок відкриття о 20.00.  

Нинішня виставка – про цінності. Вічні й минучі, це критичний погляд на молодь, конфлікт поколінь, зрештою, це погляд звернений всередину себе.

 DSC_9482Через роботи, створені на межі абстракції та фігуративну, Сергій Декалюк рефлексує над тим, що бачить навколо. Це викликає амбівалентні емоції. Власне, «Радість і печаль» — щоденник художника.

 Сергій Декалюк:

— У кожного покоління свої цінності. Те, що ми цінуємо сьогодні, не може не вплинути на наше майбутнє. Привертаючи увагу до цього, я насамперед  думаю про цінності сучасного українця, зокрема, молоді. Я вважаю, що нам потрібно зробити все необхідне, щоб люди переоцінили свої цінності. «Радість і печаль» – це серія робіт, створених під впливом емоцій, котрі виникають при спогляданні за калейдоскопом цінностей сучасного українця.

DSC_9455— Я хотів показати ці роботи в Тернополі. І так, аби цю експозицію побачила молодь, бо від них залежить наше майбутнє. Мені здається, що в Тернополі молодь ще не така втрачена, як у Києві, наприклад. Бо тут, як і в інших менших містах, люди залишились з тими цінностями, котрі близькі мені – родина, дружба, любов.

DSC_9456Довідка. Сергій Декалюк народився та мешкає у Збаражі. Навчався у Тернопільському філіалі Ужгородського коледжу мистецтв ім. А. Ерделі та Львівській Національній академії мистецтв, учасник гуртових і автор персональних виставок.

 

 

Від admin