Зі студентами чотирьох тернопільських вишів поспілкувалась Віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі-дискусії. Відбувся захід у залі Тернопільського національного економічного університету, – інформує прес-служба ОДА.

barna-cuncunadze-11-10-2018-1

“Наша молодь визначатиме наше майбутнє. Адже саме молоді люди через свою нестереотипність світогляду, відкритість та активність будуть продовжувати ті речі, які ми розпочали. Це також реально тому, що для кожного з вас, народженого уже після розпаду Радянського Союзу, бачення світу зовсім інше – цивілізоване бачення”, – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона запевнила, що для України шлях в Європу є неодмінним та безальтернативним. «Ми знаємо, що таке бути позаблоковими, нейтральними. Тому насамперед для нас це не є потребою сьогодення, а можливістю повернення в родину, до якої ми належали тисячоліттями. В Україні сьогодні є всі можливості для того, щоб перетворитися з країни, яка тільки переслідує свою європейську мрію, у країну, де ця європейська реальність усталюється”, – вважає Іванна Климпуш-Цинцадзе.

barna-cuncunadze-11-10-2018-2

У свою чергу, голова ОДА Степан Барна відзначив переваги, які отримала Україна від угоди про асоціацію з ЄС. Перш за все, – це безвізовий режим до країн Європи.

«Мені сьогодні приємно констатувати, що, попри всі критичні зауваження до безвізу, тепер це вже сприймається як очевидне. Нещодавно ми отримали цифру – 10 млн. українців, які за рік скористалися безвізом і відчули перевагу, що можуть пересуватися світом, користуючись статусом визнання і міжнародних перемог нашої держави. Думаю, що таких кроків ще буде дуже багато”, – акцентував Степан Барна.

barna-cuncunadze-11-10-2018-3

 

Від admin