У Тернополі після заяв тролейбусників про необхідність підвищення вартості проїзду про зміну тарифу заговорили і власники маршруток.

Місцеві перевізники звернулися до міського управління транспорту, щоб влада затвердила нові ціни. Вартість проїзду в маршрутці хочуть збільшити до 8 грн.

Власники маршруток нарікають, що через зростання мінімальної зарплати, цін на пальне й комплектуючі з діючим тарифом опинилися на межі виживання. За їх словами, через це зменшилася кількість транспорту на вулицях міста. Автобуси, кажуть вони, ламаються, а грошей на ремонт не вистачає.

Перевізник Андрій Намака розповідає, що маршруток стало менше майже на третину. Відсутністю грошей на їх ремонт пояснюють і те, що водії з’їжджають з маршрутів. Чимало з кермувальників, скаржаться перевізники, взагалі йдуть з роботи, оскільки не задоволені заробітною платою.

У міській раді повідомили, що вимогу перевізників, як і керівництва тролейбусного депо, розглянуть найближчим часом.

Наразі вартість проїзду в маршрутках Тернополя становить 4 грн для власників електронного проїзного і 5 грн – у разі розрахунку готівкою.

Нагадаємо, у січні 2018 року Тернопільська міськрада заявила про створення єдиної муніципальної транспортної компанії міста. Заяви чиновників відбулися на тлі страйків водіїв маршруток через запровадження електронного обліку проїзду.

Згодом у міськраді заявили, що працюють над придбанням нового транспорту. Наразі в місті курсують лише чотири низькопідлогових автобусів, про які йшлося у планах міськради.

Як повідомляла IA ZIK, КП «Тернопільелектротранс» має намір підняти вартість проїзду в тролейбусах до 6 грн. Наразі він становить 3 грн для власників електронних квитків і 4 грн під час оплати готівкою.

1457e832e1a89db228ef1e12e554d191

Джерело: zik 

Від admin