Початок листопада тернополяни можуть зустріти без тепла. Причина — заборгованість “Теплокомуненерго” НАК “Нафтогаз” України. На сьогодні борг становить вже понад 23 мільйони гривень.

Про критичну ситуацію та борги “Теплокомуненерго” на засіданні колегії обласної державної адміністрації розповів начальник управління ЖКГ Дмитро Пастернак.

— Сам процес підготовки до опалювального періоду розпочався ще у квітні. Згідно з цим розпорядження є затверджений план заходів по якому ми готуємося до опалювального сезону. Станом на даний час цей план виконаний на 90 %. Якщо говорити по проблематиці теплопостачання, то в нас найбільш хвилючим моментом є стан готовності підприємства “Теплокомуненерго” до запуску в опалювальний період. Справа в тому, що підприємство боргує НАК “Нафтогаз” України 23 мільйони гривень за газ та 1 мільйон 200 тисяч за розподілення. Ця цифра для підприємства недосяжна, — повідомив Дмитро Пастернак.
Як зазначив Дмитро Пастернак єдине розв’язання проблеми — укладення договору реструктуризації, тобто внесення змін до договору з боржником щодо оплати та термінів.

— На даний час рівень розрахунків споживачів за тепло становить 85%. Ми прораховували, що в опалювальний період підприємство “Теплокомуненерго” не дотягне до 90%, тому розтермінування термінів оплати наш єдиний вихід. Якщо цього не буде тернополяни в перші кілька тижнів листопада можуть залишитись без тепла. Найближчим часом ми плануємо поїхати в Київ аби украсти договір з НАК “Нафтогаз” України про відтермінування боргу, — зазначив начальник управління ЖКГ Тернопільської облдержадміністрації Дмитро Пастернак.

smogut-poluchit-lgotnye-kredity-na-zhile-1

Джерело: Доба

 

Від admin