Невтомні відвідувачі відділення денного перебування Теребовлянського територіального центру знову здійснили виїзну екскурсійну подорож. Цього разу працівники відділення організували мандрівку історичними пам’ятками по маршруту: Кременець- Дубно- Тараканів.


Початковою зупинкою стало місто Кременець, а саме, найцікавіша його пам’ятка – замок XII-XVIст., який розташований на горі Бона, висота якої 397м над рівнем моря. Від стін замку залишилися лише руїни ,але не дивлячись на руйнацію, замок, якщо можна так сказати, дуже гарно виглядає, адже його руїни у гармонійному поєднанні з оточуючою природою мають неперевершений вигляд. З висоти гори подорожуючі милувалися містом ,котре було видно «як на долоні».

Ближче полудня, туристи вже були у древньому місті Дубно, де на берегах Ікви стоїть легендарий замок, величний і багатий. Імператори, королі та гетьмани приїжджали сюди з офіційними та неофіційними візитами. Свого часу Дубенський замок був одним з найбагатших у Європі. З розповіді екскурсовода відвідувачі дізналися багато історичний фактів і зокрема, що колись він ховав у своїх неприступних стінах та потаємних підвалах величезні скарби. За довгі століття фортеця ні разу не була взята штурмом.

З масою позитивних емоцій від замку, подорожуючі вирушили у село Тараканів Дубенського району, щоб відчути воєнний дух минулого, де розташована оборонна споруда Тараканівський форт. Особлива форма форту, його зовнішня потужність та архаїчний печерний вигляд, однак цікавішою за все є його історія створення, яку із захватом слухали туристи від екскурсовода. До сьогодні, на жаль збереглися лише руїни форту, але їхнє природне оздоблення, розташування на мальовничих пагорбах над річкою Іквою, роблять це місце незабутнім.

За словами подорожуючих , від таких поїздок вони отримали нові знання в історичному напрямку , масу позитивних емоцій і звичайно нові знайомства, які роблять відвідувачів денного відділення однією великою родиною.

1538479611_42507591_1877143119036596_4136720913901027328_n

Від admin