5 жовтня 2018 року відбулась 28 сесія Тернопільської  міської ради. Депутати розглянули питання утворення Тернопільської ОТГ, приватизації комунального майна, процедуру оренди комунальної землі, маркування російський товарів, забезпечення гарячою водою учнів в школах, збільшення розмірів громадського бюджету, коригування планів червоних ліній вулиць. Найбільше дискусій розгорілося щодо приватизації готелю “Україна”, що наразі перебуває у комунальній власності, повідомляє  Центр громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі.

Перипетії викликані тим, що готель хочуть продати орендодавцю, а не виставити на конкурентний аукціон, хоча потенційних покупців є декілька. Як відзначив депутат Тарас Білан, під час такого продажу, міський бюджет недоотримує близько 3 млн гривень. Незадоволені продажем з єдиним покупцем громадські активісти, які висунули пропозицію грунтовно доопрацювати питання.

“Це питання дуже жваво обговорюється в різних колах Тернополя, зокрема, серед громадськості. Воно наразі досить резонансне. Від частини громадськості є пропозиція, щоб не приймати рішення цієї сесії, а відкласти його на наступну і довивчити його. На засіданнях комісії по комунальному майну ми побачили, що депутати не до кінця розуміють всіх процедур і не знають переліку необхідних документів. У Положенні про оренду комунального майна територіальної громади Тернополя є пункт, коли орендар здійснює певні поліпшення в приміщенні, то він має змогу за рахунок цієї вартості купувати приміщення дешевше. Але немає всіх документів, наприклад складеного дефектного акту та інших. Їх повинно бути загалом 12. Потрібно це питання вивчити з експертами та працівниками Управління комунального майна” – розповіла з трибуни Любов Вовк, журналістка ГС “Рада бізнесу Тернопілля” та комунікаційна менеджерка Коаліції ГО “Тернопільський центр реформ”.

Завдяки активній позиції громади, вдалось перенести розгляд  приватизації  готелю “Україна” на 1 місяць для детального з’ясування обставин.

43643480_311023986392588_3550657409292697600_n

Від admin