П’ять медалей привезли тернопільські віндсерфінгісти чемпіонату України з вітрильного спорту в олімпійських номерах програми. Впродовж тижня на Київському морі у Вишгороді, разом із тернополянами, що змагалися на вітрильних дошках у дорослому класі RS-X та юнацькому класі Techno-293, на старти виходили представники Києва та Одеси, Дніпра та Кременчуга, Херсону та Миколаєва, Харкова, Запоріжжя та інших міст України. Загалом змагалось близько 400 учасників у 12 класах яхт.

nyzhegerodova-09-2018-600-2

Щодо результатів наших віндсерфінгістів, то серед дорослих спортсменів, як завжди підтвердив свій високий рівень і став чемпіоном майстер спорту України міжнародного класу Олександр Тугарєв (студент ТНЕУ, обласна ШВСМ). Третє місце у напруженій боротьбі із суперником з Дніпра, виборов Мар’ян Воловець (студент ТНЕУ, обласна ШВСМ).

tugarev-volovec-09-2018-600

Серед юнаків до 17 років Іван Колодницький (учень ЗОШ №4) посів друге місце, поступившись спортсмену з міста Дніпро Олександру Менделенку. У віковій категорії до 15 років серед юнаків чемпіоном України став двандцятирічний учень ЗОШ №26 Тімур Данієлян. Спортсмен вперше брав участь у змаганнях всеукраїнського рівня, відтак цей дебют виявився для нього надзвичайно вдалим. Серед дівчат срібною призеркою регати стала семикласнця ТСШ№3 з поглибленим вивченням іноземних мов Аліна Нижегородова.

nyzhegerodova-09-2018-600

Додамо, що на цих змаганнях проходив відбір до національної збірної з вітрильного спорту, відтак всі призери цієї регати наступного року захищатимуть честь України на міжнародних стартах.

nyzhegerodova-vsi-09-2018-600

Готували наших віндсерфінгістів до змагань тренери Олексій Нижегородов та Олександр Тугарєв (старший).

 

Від admin