В першу неділю вересня в Україні відзначається День підприємця. Цьогоріч це професійне свято припадає на 2 вересня. День підприємця встановлено Указом Президента № 1110/98 від 05.10.1998, щоб відзначити важливу роль, яку відіграє цей сектор економіки у формуванні нового економічного ладу, розвитку демократії та громадянського суспільства.

den-pidpryemcia

Правом ведення підприємницької діяльності в Україні має кожен громадянин. Це закріплено нормами Конституції країни. Крім того, роботу підприємців України регламентують кілька законів. Це, зокрема, закон «Про підприємництво», закон «Про підприємства», закон «Про господарські товариства». Вони визначають головні правові та економічні правила здійснення підприємницької діяльності.

Кількість людей, які по праву можуть відзначати це свято, досить широке. Більше того, в  Україні підприємницька діяльність є шанованою. Разом із тим, варто сказати, що  значною мірою її можна вважати і небезпечною в контексті політичної та економічної нестабільності. Обирають таку професію здебільшого впевнені у собі люди – сильні, ініціативні, енергійні, які здатні взяти на себе відповідальність за ведення власного бізнесу.

До речі, напередодні Дня підприємця міський голова Тернополя Сергій Надал спільно з представниками Головного управління ДФС у Тернопільській області привітали представників бізнесу та нагородили кращих місцевих підприємців та платників податків, – повідомляє прес-служба міської ради.

pidpryemci-09-2018

Зокрема, за сумлінну працю, високий професіоналізм у роботі, активну громадську діяльність та вагомий особистий внесок у соціальний та економічний розвиток Тернополя, відзнаками і подяками міського голови, а також цінними подарунками нагороджено понад 30 соціально відповідальних підприємців Тернополя.

 

Від admin