У період з 19.09.2018 року по 20.09.2018 року у ФАП с. Іване –Пусте з ознаками отруєння звернулося 252 жителі, з них 99 дітей. При проведенні епідрозслідування встановлено, що у всіх, хто звернувся за медичною допомогою спостерігаються однакові симтоми: першіння в горлі, сльозоточивість і нудота, в окремих – блювота та пронос.

Всі хворі проводять лікування амбулаторно на базі АЗПСМ с. Іване-Пусте. Госпіталізованих немає. Своє захворювання пов’язують із хімічною речовиною, якою проводили агротехнічні заходи із внесенням агрохімікатів на поля Мельниця-Подільської селищної ради.

Встановлено, що сільський голова був попереджений ТзОВ «Агрополіс» про те, що в період з 18.09.2018р по 22.09.2018р товариством будуть проводитись заходи із внесення агрохімікатів на поле, розташоване в адміністративних межах М-Подільської сільської ради, Тернопільської області.

Було прохання повідомити жителів населених пунктів, що входять в зазначену сільську раду, про проведення агротехнічних заходів для уникнення небажаних наслідків. Назва агрохімікату та інструкція до його використання відсутні. На даному повідомленні відсутні вихідний номер та дата. У зв’язку із тим, що застосовувався невідомий агрохімікат, провести відбір взірців проб повітря , ґрунту та води – неможливо. Причини та обставини, що сприяли виникненню масового отруєння – з’ясовуються.

depositphotos_57685261-stock-video-agriculture-tractor-spray-field-with

Від admin