Новий індустріальний парк мають розмістити на вул. Микулинецькій поблизу автомобільного ринку, повідомляє сайт 20 хвилин.

Ще у 2017 році рішенням сесії міської ради під забудову виділено територію площею 15 га, яка з часом може збільшуватись, – говорить Юрій Дейнека. – Будівництво розділять на два етапи. Перший, дворічний етап, розпочнеться у 2019 і включатиме технічну підготовку та підготовку інфраструктури до будівництва. Такі парки продуктивно працюють у багатьох європейських країнах. Тернопіль має всі економічні передумови для успішної реалізації проекту.

За словами розробників, парк не лише дозволить створити нові робочі місця для тернополян, а й збільшить надходження до місцевого бюджету та виконання стратегічних пріоритетів у розвитку міста.

– Серед учасників парку – підприємці міста, які зможуть зареєструвати свою діяльність у парку мінімум на сім років, – каже пан Дейнека, – Якщо говорити про термін діяльності з 2019 до 2025 роки – то загальна вартість облаштування становитиме близько 45,5 мільйонів гривень. Ці кошти у рівних частинах фінансуватимуть самі підприємці, держбюджет, міський бюджет та фонд регіонального розвитку.

Довідка: Індустріальний або промисловий парк — територія, виділена при плануванні міста для промислового розвитку. Метою створення таких парків є забезпечення підприємств спільною розвинутою інфраструктурою та забезпечення контролю над виробництвом та впливом на навколишнє середовище.

6e5d9aa966e957f6fc0e1f9bddb38192 (1)

Від admin