Портфель – невід’ємний атрибут кожного першокласника. Його вартість залежить від виробника, конструкції та матеріалів. У середньому ціни починаються від 200 грн. Вартість ранців іноземного виробництва досягає 2 тис. грн.

При купівлі портфеля для першокласника потрібно враховувати його розмір, вагу, конструкцію, міцність, матеріали, розказує Gazeta.ua продавець-консультант магазину канцелярського приладдя Романа Іванова.

Ширина портфеля не має бути ширшою за плечі. Висота – не вище плечей. Низ – не нижче стегон.

“Ранець має бути максимально легким і комфортним для дитини з м’якими подушками на спині. Повністю завантажений портфель має важити не більше 15 відсотків маси дитини. До прикладу, якщо дитина важить 30 кілограмів, то повний портфель – не більше 2,5 кілограмів. Ранець повинен мати широкі наплічники, які регулюються. Біля шиї та плечей багато кров’яних судин. Якщо їх пережати вузькими наплічниками, – з’явиться біль. Можливе оніміння рук. Обирайте портфель, який має додаткові ремені. Вони допомагають переносити частину ваги з плечей на талію”, – розказує фахівець.

При виборі портфеля слід купувати той, що має багато відділень і кишень. Завдяки цьому різні предмети можна розмістити рівномірно.

“Для першокласника слід обирати портфель із ортопедичною спинкою. Це жорсткий каркас, обтягнутий пористим матеріалом. Має вигляд рельєфних вигинів. Це допоможе формувати у дитини правильну поставу і зменшити тиск на хребет. Також надавайте перевагу аксесуарам із водонепроникного матеріалу. Добре, якщо ранець матиме світловідбиваючі знаки або нашивки”, – радить Романа Іванова.

При виборі ранця слід також враховувати побажання дитини. Нехай вона сама обере колір і дитячий малюнок.

3318f4d75e187816a3001186e957dd4f

Від admin