Зарваниця — це не лише один з найбільших духовних центрів світу. Відтепер тут — «Український Єрусалим», у якому є часточка Гробу Господнього зі Святої Землі. Про це наголосив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна під час урочистого відкриття унікального комплексу храмових споруд 27 серпня у Марійському духовному центрі – повідомляє прес-служба ОДА. В ці дні триває Успенська проща до Зарваниці, тож участь у знаменній події взяли сотні паломників з різних міст України.

barna-erysalym-08-2018-1

Храмовий комплекс містить досконало відтворені копії будівель християнських пам’яток Єрусалиму. Центральна споруда — Гріб Господній, — головна святиня християнського світу, де, відповідно до Євангелія, був похований Ісус Христос після розп’яття й воскрес на третій день. Увесь комплекс оточений високими й товстими мурами, що уособлюють древні оборонні мури Святої Землі. Нагадаємо, будівництво даного комплексу тривало чотири роки.

barna-erysalym-08-2018-2

Освятили «Український Єрусалим» Блаженніший Святослав, Предстоятель УГКЦ та кустодій (хранитель, страж) Святої Землі отець Фраческо Паттон, ЧБМ. Він привіз камінь із Гробу Господнього зі Святої Землі, який вмонтували тут, у храмову споруду «Українського Єрусалиму».

barna-erysalym-08-2018-3

«Відтепер кожен християнин, кожен українець матиме можливість у Зарваниці прикластися до святого місця — частинки Гробу Господнього. Для нас важливо, аби ця святиня зміцнювала нашу віру, підсилювала наш патріотизм та любов до рідної землі. А ще додавала сил та наснаги, щоб змінювати обличчя Тернопілля та України на краще, повернути свої землі й забезпечити перемогу українського війська над окупантом», — зазначив очільник області Степан Барна.

barna-erysalym-08-2018-4

Від admin