1 червня 2018 року заступник начальника управління контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру України Тарас Серетний визнав законним будівництво об’єкта за адресою: місто Тернопіль, вулиця 15 Квітня, – пишуть «Тернополяни».

seretnyj-655x333-1

Це той самий об’єкт, проти якого виступають деякі політики та громадські активісти. Будівництво споруди Серетний підтримав, перебуваючи на посаді заступника начальника управління Держгеокадастру у Тернопільській області. А вже через півтора місяця Тарас Серетний, який також є і депутатом Тернопільської міської ради, публічно, через свою сторінку у Фейсбук, закликав його заборонити і скасувати на нього дозвіл.

seretnyj-2

Тарас Серетний під час каденції Януковича працював головним спеціалістом – юрисконсульт МВ ГУ Держкомземагенства у Тернопільській області. Після Революції Гідності пішов на підвищення по основній роботі, став депутатом міської ради Тернополя від «Радикальної партії Олега Ляшка».

Під час своєї роботи на посаді заступника начальника Держгеокадастру двічі ставав фігурантом справи про хабар. Однак скандали вдалося «погасити» ще на стадії розслідування.

В червні 2018 року Тарас Серетний підписав ось ці документи.

seretnyj-3

seretnyj-4

Через два місяці Серетний подав Проект рішення міськради про скасування дозволу на будівництво.

Що ж чекає на Серетного в такому випадку. Перший, менш ймовірний варіант розвитку подій: Серетний вчинив злочин і має відповісти перед Законом. Подавши Проект рішення про скасування дозволу на будівництво згаданого вище об’єкту, Серетний визнає, що 1 червня 2018 року він підписав незаконний Акт. Це кримінальний злочин високого чиновника Держгеокадастру.

Другий, більш ймовірний варіант: Серетний просто забув (або захотів забути) про підписаний Акт. І тепер вирішив здобути політичний капітал, протестуючи проти будівництва об’єкту. Тобто, права рука «благословила», а ліва – «заперечує». Тоді виникають запитання: що робить на провідній посаді у Держгеокадастрі такий працівник, чи відповідає їй його професійний рівень, і як можна за два місяці змінити не лише свої політичні погляди, а й ставлення до Закону та законності.

Василь Мельник

Від admin