21 серпня 2018 року Агрохолдинг «Мрія» успішно завершив реструктуризацію боргу. В результаті реструктуризації загальне боргове навантаження «Мрії» знизилося з 1,1 млрд дол. США до 309,5 млн дол. США, включаючи 49,3 млн дол. реструктуризованого забезпеченого боргу, 208,1 млн дол. реструктуризованого незабезпеченого боргу, 46 млн дол. робочого капіталу і 6,1 млн дол. нових лізингових програм на закупівлю обладнання, – інформує офіційний Інтернет-сайт компанії.

MRIYA-Horizontal-UKR-600

Компанія буде обслуговувати реструктурований незабезпечений борг відповідно до погодженого графіка процентних та основних платежів нових забезпечених цінних паперів, випущених відповідно до умов реструктуризації.

«Ми успішно завершили складний, безпрецедентний і унікальний процес реструктуризації боргу “Мрії”, який зайняв більше 3-х років. В результаті нам вдалося реструктуризувати 13 незабезпечених банківських кредитів, 7 кредитів постачальників, 1 програму ECP і 2 випуски єврооблігацій в один, єдиний забезпечений борговий інструмент», – говорить Генеральний директор Агрохолдингу «Мрія» Саймон Чернявський.

Згідно з умовами реструктуризації, всі активи Агрохолдингу «Мрія», включаючи весь земельний банк, інфраструктуру, виробництво та обладнання, були передані у власність нової холдингової компанії Mriya Farming PLC (Великобританія) шляхом продажу. В результаті Mriya Farming PLC стала холдинговою компанією для всіх компаній групи «Мрія» і, в свою чергу, повністю належить чинним кредиторам «Мрії».

Відповідно до західних стандартів корпоративного управління Mriya Farming PLC має незалежну раду директорів, обрану його кредиторами і акціонерами, у яку, в тому числі, входять колишній міністр сільського господарства України Олексій Павленко і колишній керуючий ЄБРР в Україні Камен Захарієв. «Мрія» продовжить свою операційну діяльність в Україні під керівництвом Саймона Чернявського в якості Генерального директора.

23 серпня «Мрія» почне публічний аукціон з продажу нових цінних паперів, виданих існуючим кредиторам Mriya Agro Holding Public Limited (в процесі ліквідації), які не брали участі в реструктуризації або побажали отримати свої частки в грошовому еквіваленті. Після закриття аукціону компанія розподілить грошові надходження згідно з умовами Меморандуму.

Радниками кредиторів щодо реструктуризації боргу «Мрії» виступили Rothschild, Hogan Lovells і Latham&Watkins.

Від admin