Про аферу із крадіжкою телефонних номерів написав тернополянин Георгій Ларін. Радимо усім переглянути його текст про підозри щодо крадіжки номерів та бути обачними.

Напишу окремим постом, щоб ніхто випадково не повівся на аферу:

Я думаю, що вияснив. Це жуліки, які намагаються вкрасти номер телефона. Яким чином? Дуже просто- вони телефонують з різних номерів. По природі cвоїй людина передзвонює на ці номери, що робити категорично не треба!!! Тому що далі діє схема- жуліk їде в Київстар , з метою отримати дублікат твого номеру ( а потім і до банківської карти ), де його запитують про останні дзвінки і він називає свої номера , з яких напередодні телефонував і ти сам на них відзвонювався.

І йому дають твою карточку, а твоя анулюється. Але зі мною в них таке не пройде,- в мене корпорація, номер під паспорт.

До речі мені знов вчора була пачка дзвінків.

Це просто застосовується електронний пристрій, який генерує неіснуючі номера телефонів з одного номера.

Я так мислю, що скоро це станне массово і оприлюднять

Звідки ця зараза взялась? -я думаю, що можливо від необачних покупок в інтернет магазинах.

Уявіть собі припустим , що вчора Ви зробили покупку в інтернет магазині, розрахувались банківськоою карточкою, тобто якщо уявити , що це жуліки, то рахуйте, що в них є номер вашої банківської карточки і номер телефона. Якщо їм вдасться трюк здублювати Ваш номер телефона, то можна так і до карточки банківської добратись.

Наразі в жодному випадку не відзвонюємся назад , а просто спостерігаєм за явищем, яке набирає оберти і стає массовим. Маю надію, що скоро ми цих жуліким побачемо в кайданках по телевізору”.

886bdcefc7cc4425e263ec8819eae1fd

Джерело: Реально 

Від admin