Донедавна соціальні послуги за кошти міського бюджету в Тернополі надавали лише комунальні та державні установи. Проте у всьому світі ефективним механізмом покращення їх якості та підвищення ефективності використання коштів є соціальне замовлення.

Виконавчий комітет Тернопільської міської ради виділив 100 тис.грн. для надання соціальних послуг громадськими організаціями (до кінця 2018 р.) та оголосив їх відбір на конкурсній основі. Ознайомитися з оголошенням про проведення конкурсу та вимогами можна на сайті Тернопільської міської ради за посиланням: http://rada.te.ua/news/21534.html.

Робоча група визначила два пріоритетні напрямки, на які спрямують ці кошти: «Паліативна допомога» (забезпечення кваліфікованим доглядом безнадійно хворих) та «Надання послуг для осіб з інвалідністю старше 18 років».

Для того, аби конкурс пройшов ефективно і надавачів соціальних послуг було обрано максимально якісно, для потенційних учасників конкурсу (неурядових організацій та благодійних фондів) оголошується тренінг «Соціальне замовлення у Тернополі: основні етапи».

Він пройде 20 липня, 11.00-15.00, в офісі Коаліції ГО «Тернопільський центр реформ» (вул.Родини Барвінських, 2).

соціальне замовлення тренінг

Кількість місць обмежена, згідно попередньої реєстрації за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/12vSGssRL_6p7XFOh31ABtXEK_QStDBGNMJ4DpeTZ-bY/edit

 

До участі запрошені тренери:

Дмитро Тигач – голова правління Львівського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІД».

Петро Тимочко – заступник із загальних питань начальника Управління соціальної політики Тернопільської міської ради.

 

Учасники дізнаються про нормативне регулювання реалізації соціального замовлення, розрахунок вартості соціальних послуг, особливості роботи з державним казначейством, розглянуть кейси успішної роботи із замовником соціальних послуг на прикладі департаменту соціального захисту Львівської обласної державної адміністрації.

А також зможуть отримати відповіді на запитання щодо особливостей, вимог та критеріїв до учасників конкурсу, оголошеного Тернопільською міською радою, на залучення бюджетних коштів для надання соціальних послуг.

 

Тренінг «Соціальне замовлення у Тернополі: основні етапи» буде корисним для:

громадських об’єднань, благодійних фондів і інших неурядових організацій, які мають бажання надавати населенню соціальні послуги. Запрошуємо також представників ЗМІ, працівників соціальної сфери, громадських активістів, представників влади, депутатів.

 

Довідка:

Над впровадженням механізму соціального замовлення в Тернополі працює робоча група з представників Тернопільської міської ради, Центру громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі та Коаліції ГО «Тернопільський центр реформ» (яка втілює пункт соціального замовлення в рамках реалізації «Дорожньої карти реформ Тернополя»).

 

Від admin