До Загальноукраїнської прощі у Марійському духовному центрі, що у селі Зарваниця Теребовлянського району, залишається два тижні. Наразі там тривають підготовчі роботи, щоб приймати прочан з усієї України та всього світу. Адже їдуть до святині греко-католицького світу паломники практично з усіх континентів. Очікується, що цього року участь у прощі візьмуть до 100 тисяч прочан, – інформує прес-служба ОДА.

bord_zarvanitsya_6

Триватиме проща 14-15 липня. Присвячена вона 1030-літтю Хрещення Русі-України та молитві за мир та цілісність України. Почесними гостями прощі стануть Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук, голова Єпископської Конференції Італії Кардинал Гвальтьєро Бассетті, Апостольський Нунцій в Україні Архиєписком Клаудіо Гуджеротті, єпископат та духовенство УГКЦ.

До проведення такої важливої у духовному та релігійному житті нашої області події причетні практично всі служби, територіальні підрозділи, обласна державна адміністрація, районні державні адміністрації, міста, а також духовенство, яке відіграє найважливішу роль у цьому процесі.

Для паломників, які прибудуть на прощу до Зарваниці, буде організований цілодобовий медичний супровід, поліцейські здійснюватимуть забезпечення громадського порядку, чергуватимуть також представники служби з надзвичайних ситуацій. Для тих прочан, які прибудуть до нас із сусідніх областей та з-за кордону, буде організовано місця для зупинок на ночівлю.

Власне, у понеділок, 2 липня, очільник краю Степан Барна з владикою Василієм Семенюком провели спільне засідання організаційного комітету з питань підготовки до прощі, де детально та покроково обговорили усі ці питання. Відбулася нарада на території Марійського духовного центру.

zarvanycia-2018-1

 

Від admin