Тернопільський блогер Олег Базар вкотре привернув увагу громади до надважливої теми. Рівень води в Тернопільському ставку критично низький, а це загрожує усій екосистемі міста.

Знову ганебна і прикра ситуація з Тернопільським ставом, а точніше його станом і рівнем води. Нагадаю, воду стрімко скинули буквально за два дні, ще десь 10 травня, саме для продовження початої минулого року реконструкції габіону на оз.”Чайка” в парку Шевченка.
Рівно за місяць виконали ремонт 50% запланованого, от тільки рівень впав значно більше, аніж розраховували – до того, що перестала переливатися вода і поступати в річку на центральній дамбі. Все тому, що не вірно відрегульовано одиночний шлюз малої дамби ближче Надставної церкви, звідки живляться потічки/озерця гідропарку “Топільче” (там зараз дещо надмірний потік), адже більше воді діватись нікуди, всі шлюзи головної дамби знизу щільно закриті, і сама по собі впасти нижче верхніх перевалів вона просто не може.
Якщо решту підпірної стіни ремонтуватимуть зараз, такі неприємності з озером будуть ще як мінімум місяць-півтора, при тому, що взагалі все відрегулюють як воно повинно бути, адже невідомо, які ще можуть бути плани у місцевої влади стосовно всяких берегових ремонтів.
Зауважу, що вже не перший рік така ситуація з головною перлиною міста саме тоді, коли вона найбільше потрібна громаді. До того ж, присутнє надмірне заростання мілин та берегової лінії, з яким ніхто абсолютно не бореться.

9.1-10

Від admin