В понеділок, 14 травня, о 12 годині, у Тернопільському прес-клубі (вул. Качали,3) розпочнеться зустріч, на якій говоритимуть про незабутнього Георгія Гонгадзе, про його маму Лесю та про унікальну документальну стрічку, яка стала відвертою прижиттєвою кіно-сповіддю цієї багатостраждальної жінки. Фільм «Серце мами Гонгадзе» відзначено 5-ма нагородами і численними номінаціями.

 Зокрема, удостоєно  «українського«Оскара» – «Золотої Дзиги», відзнак за «Найкращий документальний фільм», «Найкраще регіональне кіно» та інших на міжнародних кінофестивалях «Світло», «Громадський проектор» та Міжнародному фестивалі історичного кіно. Він входить до топ-10 найпопулярніших українських фільмів серед 1 700 стрічок за версією найбільшої в світі  кіно-бази IMdB.

Про решту дуже цікавих фактів, пов’язаних з фільмом, а також про те, де в Тернополі можна буде побачити кінострічку та поспілкуватися з творчою групою, журналістам розкаже один з його творців. Також кожний з учасників прес-конференції отримає у подарунок квиток. Покази фільму відбудуться в кількох вищих навчальних закладах міста, а повна прем’єрна версія з обговоренням демонструватиметься 15 травня з 19:00 в «СІНЕМА-СІТІ» (ТРЦ «Подоляни»).

Гість прес-клубу – В’ячеслав Бігун, режисер фільму «Серце мами Гонгадзе», кінематографіст, кандидат юридичних наук.

 

unnamed

Від admin