Ефективною формою роботи служби зайнятості з пошуку претендентів на вільні робочі місця є проведення Днів відкритих дверей на виробництві. Це один з дієвих способів допомоги громадянам у працевлаштуванні, а роботодавцям – у підборі необхідних працівників.

Такий захід організували фахівці Шумського районного центру зайнятості в кафе «Вероніка» приватного підприємця Ірини Ставської для учнів Шумського ПТУ, які опановують професію кухаря.
«Найстаріша професія на землі – кухар. Хочеш бути визначною людиною – стань першокласним кухарем, хочеш стати усіма шанованою людиною – стань шеф-кухарем, а якщо хочеш, щоб тебе любили всі жінки і діти в світі – стань кондитером, – такими словами відкрила захід Ірина Ставська. – У нашому кафе святкують дні народження, весілля, інші урочисті заходи. Аби розвивався бізнес, закуповуємо нове технологічне обладнання, створюємо хороші умови праці для працівників».
Власниця «Вероніки» розповіла про історію заснування кафе, діяльність, перспективи розвитку, умови праці та її оплати; ознайомила із особливостями роботи закладу.
Учні оглянули кухонні приміщення та кафе, поспілкувалися із працівниками закладу.
Директор РЦЗ Наталя Ванжула зазначила, що здобувши професію кухаря, можна не тільки працювати у роботодавця, але й відкрити власну справу, адже не даремно говорить народне прислів’я: «Хороший кухар вартий лікаря!».
Вона висловила сподівання, що хтось із вихованців ПТУ
До слова: упродовж 2017 року у ФОП І.Ставської укомплектовано 2 вакансії бармена, 1 працівника прийнято по договору цивільно-правового характеру. В 2017 році підприємець отримала компенсацію єдиного соціального внеску за працевлаштування категорії громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Від admin