Міською державною лікарнею ветеринарної медицини в Тернополі з 12 квітня 2018 року по ЖЕКах починається безкоштовна вакцинація собак і котів проти сказу.

Епізоотична ситуація зі сказом в м. Тернополі досить напружена, але на сьогоднішній день контрольована. У Тернопільській області з початку року станом на 01.04.2018 зареєстровано 16 випадків сказу.

– Майже кожного день надходять повідомлення із Тернопільського міського відділу Державної установи «Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України» про нанесення укусів собаками, котами, лисицями, щурами, тхорами, кроликами, декоративними хом’яками та ін. Слід бути обережними при контакті з твариною, адже, вірус сказу може потрапити в організм людини через пошкоджену шкіру, слизову оболонку очей, або ротову порожнину. Кожен день ми стикаємося з дикою природою і це нас повинно насторожувати. Ми повинні думати не тільки за себе, але й за наших сусідів, друзів, родичів. Тому кожен власник, який утримує тварину повинен дбати про її безпеку, – повідомляють на сайті Держпродспоживслужби.

Кожна тварина повинна бути вакцинована проти сказу, а власники повинні дотримуватися «Правил благоустрою м. Тернополя», які затверджені рішенням Тернопільської міської Ради.

Переглянути графік проведення профілактичних щеплень

Джерело: ternopoliany.te.ua

Від admin