У головному управлінні Нацполіції Тернопільщини запрацювали поліцейські детективи.

Нова служба об’єднала в собі функції слідчих і оперативних підрозділів. Про це IA ZIK повідомили у відділі комунікації відомства.

Новий підрозділ запрацював у складі слідчого управління.

Офіційна назва – відділ розслідування особливо тяжких злочинів, оскільки термін «детектив» ще не затверджений законодавчо, зазначили у поліції.

Очолив службу майор поліції Юрій Барабан. Як повідомили у відомстві, він переміг у конкурсному відборі серед семи кандидатів.

Зараз служба тернопільських детективів налічує десять співробітників. Підрозділ укомплектований приблизно наполовину, кажуть у поліції.

Третину кадрового потенціалу складатимуть люди, котрі мають досвід роботи у слідстві. Дві третини – працівники з оперативних підрозділів.

11889683c68eebb4e9101c30e9839764

За словами Барабана, робота нової служби покращить рівень розкриття злочинів.

«По-перше, це економія часу щодо збору доказів, адже тепер слідчий не чекатиме, поки оперативник відкладе свої першочергові завдання й виконає це доручення. По-друге, для людини, котра стала жертвою злочину, буде простіше взаємодіяти з конкретним поліцейським, котрий буде максимально володіти інформацією про хід розслідування. По-третє, поліцейський буде зацікавленим в якісному зборі доказової бази, адже тепер саме він буде супроводжувати справу від початку і до кінця. По-четверте, витік будь-якої інформації щодо ходу розслідування провадження буде зведений до мінімуму, адже про всі деталі відатиме лише «трійка» працівників і керівник», – зазначив Барабан.

Нагадаємо, детективні підрозділи запрацювали у регіонах України на початку 2018 року.

До цього масштабні експерименти проводили на базі декількох управлінь. Зокрема, у Київській, Запорізькій, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській та Хмельницькій областях.

Від admin