Серед населення Тернопільщини спостерігається велика зацікавленість до започаткування власної справи. Разом із тим, більшість підприємців-початківців потребують всебічної підтримки — консультаційної, організаційної, технічної. Саме тому в Тернопільській обласній державній адміністрації активно розпочали роботу над створенням мережі бізнес-інкубаторів, — інформує прес-служба ОДА.

Перший регіональний бізнес-інкубатор, створений за ініціативи облдержадміністрації у партнерстві з Тернопільським обласним центром зайнятості урочисто відкрили 2 березня.

barna-biznes-2018-4

«Бізнес-інкубатор стане місцем, у якому народжуватимуться та зростатимуть успішні проекти, — підкреслив голова Тернопільській обласній державній адміністрації Степан Барна. — Вперше такий проект реалізовано на теренах Тернопільської області. Це достатньо важливий крок для створення інфраструктури для підтримки та розвитку малого бізнесу».

barna-biznes-2018-1

Нагадаємо, не так давно відбулося відкриття Центру підтримки підприємництва на базі облдержадміністрації, а також Кременецької, Бережанської та Чортківської районних адміністрацій.

barna-biznes-2018-2

«У подальшому ми плануємо створення подібних бізнес-інкубаторів на базі Центрів зайнятості в усіх без винятку районах області, — зазначив Степан Барна. — Загалом Тернопільська область активно працює у напрямку підтримки бізнес-ініціатив. Спільно з проектами німецько-українського фонду ми маємо можливість відшкодовувати до семи і п’яти процентів кредиту річних. Також у нас діє обласна програма підтримки малого та середнього бізнесу, що передбачає щонайменше 1 мільйон гривень для розвитку підприємництва Тернопільщини».

barna-biznes-2018-3

Основна ідея та завдання бізнес-інкубатора насамперед полягають у наданні всебічної допомоги громадянам, які хочуть започаткувати свою справу. Діятиме Тернопільський регіональний бізнес-інкубатор за спеціально розробленою програмою, яка передбачатиме для учасників технічно-оснащені робочі місця, наявність комп’ютерної та іншої оргтехніки, доступ до мережі Інтернет тощо.

«За результатами конкурсного відбору на участь в бізнес-інкубаторі, визначено 17 переможців, які надалі реалізовуватимуть свої проектні ідеї та бізнес-плани в різноманітних галузях. Починаючи від створення сільськогосподарських кооперативів та фермерських господарств, комплексу оздоровлення бджолопродуктами, обробки та розпилення природного каменю, вирощування та реалізації зелені, та створення ІТ-продуктів і впровадження біоенергетичних проектів», — зазначила директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської обласної державної адміністрації Галина Воляник.

Від admin