Наразі у Тернополі не зафіксовано жодного випадку захворювання на дифтерію. Проте фахівці зазначають, що після кору дуже неочікувано для багатьох може прийти не менш страшна хвороба.

Щоб захиститися від небезпечного вірусного захворювання, медики рекомендують провести вакцинацію для дітей та ревакцинацію для дорослих. У місті немає проблем з вакцинами проти дифтерії.

На 2018 рік у місті заплановано провести щеплення дітей віком 2 місяці комбінованою вакциною проти кашлюку, дифтерії та правцю, у 4 місяці, 6 місяців та 16 років. Також вакцинацію проводитимуть дорослому населенню віком 26, 36, 46, 56, 66 років.

Усі охочі особи віком від 18 років, в яких від останнього щеплення пройшло понад 10 років, можуть звернутися до сімейного лікаря за місцем проживання і після огляду лікаря, при відсутності протипоказань, отримати щеплення від дифтерії та правцю, повідомляють у прес-службі Тернопільської міськради.

Дифтерія – це гостре інфекційне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передавання збудника, що характеризується ураженням ротоглотки та дихальних шляхів, рідше шкіри, з розвитком фібринозного запалення в місці проникнення збудника, а також токсичним ураженням серцево-судинної й нервової систем, нирок.

Від admin