Восени 2015 року на виборах міського голови Чорткова перемогу отримав молодий, амбітний політик, тодішній сільський голова села Біла Чортківського району Володимир Шматько. І хоч представляв він на виборах маловідому широкому загалу партію «Сила людей», проте в краї був особою впізнаваною, – пише «Часопис».

Будучи сільським головою, Володимир Петрович пішов служити в АТО, чим здобув неабиякий авторитет серед краян. Людиною вважався непоганою, бо умів вислухати і намагався вирішувати проблеми людей. Тож чортківчани з надією та позитивом сприйняли його перемогу на виборах.

Проте, як наголошує Інтернет-видання, буквально за кілька днів після призначення Шматько прийняв рішення не платити за відновлення теплопостачання міського Палацу Школяра, бо вважав, що борги за опалення має повертати «старий» мер. А в цей час діти, які відвідували різноманітні творчі гуртки, мерзли в холодних приміщеннях і, як наслідок, почали масово хворіти. Лише тиск батьків зрушив з місця вирішення цього питання.

Взагалі, на думку оточуючих, у поведінці та спілкуванні у новоспеченого мера почали з’являтися не дуже позитивні зміни. Прикладом цього стали події під час футбольного матчу двох місцевих команд в червні 2017 року, про які писали ЗМІ. Чимало вартують  і публічні розміркування Володимира Петровича про його ставлення до жінок-керівників.

Ще одним моментом є придбання за кошти громади  службового позашляховика «Хьюндай Туксон» за 750 тис. гривень. При цьому сама закупівля була проведена з порушенням чинного законодавства, що виявили у своєму розслідуванні представники Центру громадського моніторингу і дослідження. (На жаль, правоохоронні органи досі не відреагували на ці порушення). Але вже в жовтні вже мер розбив свій автомобіль, навіть і року не проїздивши. 

Сергій Сергієнко

Від admin