Нещодавно депутати Івано-Франківської обласної ради прийняли безпрецедентний документ. Вони скерували до влади, у тому числі й до СБУ, звернення, у якому попросили спецслужбовців перевірити священнослужителів УПЦ МП на причетність до співпраці з ФСБ РФ та іншими спецслужбами держави-агресора, – пише cactus.

– Я б особисто за кожним з священнослужителів УПЦ МП приставив зовнішнє спостереження. Треба довідатися, куди вони їздять, кому звітують, чим займаються. Переконаний, що докази знайдуться швидко. А ще – однозначно треба перевірити всі їх храми: обшукати усі закапелки. Там же зберігається казна що: антиукраїнська агітаційна література, зброя, сидять сепаратисти. У Почаєві, наприклад, усюди висять плакати: «Бог нє панімаєт по-украінскі». А ще у власних проповідях священнослужителі забороняють вірянам молитися українською мовою, буцімто «украінскава язика Бог нє слишит». Це що – не доказ для СБУ!, – заявив ідейний натхненник звернення, депутат Івано-Франківської обласної ради Михайло Іваночко.

Також прикарпатський націоналіст запропонував усіх московських попів «посадити» на поліграф, щоб вони пройшли «детектор брехні».

Варто пам’ятати, що п’ята колона в Почаївській Лаврі не полишає надії реалізувати сценарій фактичної приватизації української святині Московською церквою, який вони планомірно реалізовують з 2003 року – часу коли розпорядженням Кабміну під керівництвом Януковича споруди лаври вилучили із Кременецько-Почаївського заповідника і передали на 49 років в користування УПЦ Московського патріархату. За цей час за сприяння бандитської влади лавра додатково безоплатно отримала гектари українських земель і тисячі метрів комунальних приміщень. Завдяки цьому на території лаври вільно розповсюджується сепаратистська література, процвітає кубло антиукраїнської агентури, віряни зомбуються путінською пропагандою «руского мира».

Від admin