Головному лікарю Жидачівської центральної районної лікарні Богдану Бойчуку Указом Президента призначено державну стипендію, як видатному діячу охорони здоров’я, – пише «МБ». 

Зазначимо, даний медпрацівник нещодавно фігурував у скандальному інциденті, коли через халатність та некомпетентність лікарів помер 12-річний Роман Кулак. Про це на своїй сторінці у Facebook написав батько хлопчика Володимир Кулак.

«За що головному лікарю в ЦРЛікарні в Жидачеві, Президент призначив дворічну премію? За халатні вбивства в тій жахливій лікарні, там не тільки мій син помер через халатність! Чи просто хтось не вивчив питання? Це жах!

Ось тепер у мене є відповідь чому та особа плювати хотіла на Львівський департамент і не виконує його наказів, дати догани лікарям винним у смерті мого сина! Це такий подарунок нам під ялинку? Чи може йому премія за виконання плану вбивств!?» – йдеться в обурливому повідомленні.

Нагадаємо, 12-річний тернополянин Роман Кулак у червні несподівано помер в лікарні у Львові. Він скаржився на сильний біль у животі, не відчував лівих ноги і руки. Медик, яка забирала його в Жидачівську центральну районну лікарню, діагностувала тепловий удар.

За словами батька, Роману в Жидачівській ЦРЛ ставили ще й інші діагнози: гіпертонічна хвороба 2 ступеня, гіпертонічний криз та гострий гастрит. Хлопчик потрапив до Жидачівської райлікарні близько 17.00 год. 20 червня цього року. Пробув там до 4.00 год. 21 червня – майже 12 годин. Відтак його почали готувати на перевезення до Львова.

В ОХМАТДИТі терміново розпочали операцію. Під час розрізу лікарі побачили жахливий некроз через заворот кишок. Якщо минає понад 6 годин від моменту завороту, внутрішні органи починають відмирати. На той час минуло вже майже 15 годин.

Хлопчик помер через сім днів.

Від admin