27 листопада відбулась чергова депутатська комісія з питань бюджету та фінансів. Міські обранці розглядали зміни в бюджет та як розподілити залишок до завершення року. Представники Центру громадського контролю “ДІЙ!” в Тернополі виокремили ключові питання комісії.

Преміями мотивують економити кошти в школах

У 2017 році школи стимулювали економити кошти, адже залишок дозволили використовувати для премій персоналу чи закупівлі необхідного обладнання. Але фінансування вирішили перенаправити з одних шкіл на інші.

«Я на останній нараді на це наголошувала. Є протокольне доручення міського голови, щоб державну субвенцію, яка десь залишиться, зважаючи на те, що є прогнози невтішні на наступний рік, перекинути невикористані кошти на наступний рік. Я дуже просила, щоб цього не робити і зекономлені кошти дати на премії», – переконує Ольга Похиляк, начальниця управління освіти і науки ТМР.

Назарій Зелінка, депутат від «Обєднання «Самопоміч», ще на минулій комісії попросив підготувати інформацію, скільки коштів і в якої школи віднімають, а також кому їх перерозподіляють. Він також отримав інформацію про те, що деякі школи навмисно не економлять на преміях, а в кінці року просять додатково виділити кошти з міського бюджету, щоб компенсувати захищену статтю, а саме заробітну плату.

Представники Управління так і не спромоглись пригадати цифри і назви шкіл і вирішили, що дадуть напряму цю інформацію депутату в себе.

Жителі ще довго дивитимуться на ями і розкопки

Олег Соколовський, начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, звітував про роботу і відповідав на незручні питання депутатів. Все тому, що жителі часто скаржаться, коли фірми не до кінця завершують роботу, залишаючи ями чи розкопки. Чекати, аби їх залатали чи засипали, тернополяни втомилися. Подібна ситуація утворилась через те, що закупівлі, зазвичай, допорогові і не вимагають проведення тендерів. Виконавці не ставляться відповідально до своєї роботи.

Від admin