Що може бути простішим та традиційнішим продуктом, ніж картопля. Ми її усі чудово знаємо, бачили мільйон разів і звичайно куштували у найрізноманітнішому вигляді – і варену, і смажену, і печену, і в поєднанні з різними овочами у перших та других стравах. Правда, сирою її не погризеш – смак, скажемо так, специфічний.
Але в цьому і полягає відмінність цього овоча від капусти чи помідорів з огірками, – картоплю треба готувати! Разом із тим, вважається, що коли вдома є картопля, значить, стовідсотково є що їсти. І це справді так, бо до цього продукту в Україні здавна звикли – і вирощувати, і збирати, і споживати.
Традиційно картопля яка? Правильно – жовтувато-біла всередині, із коричневою шкірочкою. А червоно-фіолетову картоплю ви бачили? Виявляється зараз і така вже є, причому, не лише така! Візьмемо для прикладу сорт картоплі «Крістіна» голландської селекції . Саме вона і є такою – яскравою, красивою, неординарною, фіолетовою! Хоча строго і серйозно визначення для цього сорту звучить так: «має естетично красиві бульби з відмінним зовнішнім виглядом».
Й справді, «Крістіна» – дуже ефектна картопля, відмінна від інших, незвичайного темно-червоного кольору, добре виглядає як у домашніх умовах, тобто, на столі, так і на прилавку магазина. Відрізняється дуже високою врожайністю і прекрасними смаковими якостями. І, до речі, за яскраво фіолетової шкірки, колір м’якоті у неї білий. Сорт добре зберігається, тобто, з розрахунку на тривалий період. Відноситься до ранньої картоплі. «Крістіна» – стійка до різних захворювань бульб, таких як ризоктоніоз і парша звичайна.
Ще неординарнішою є картопля голландської селекції із вельми провокуючою назвою «Бікіні». Глянувши на ці красиві бульби, на червоно-фіолетовому «тілі» яких проглядаються біло-жовті плямки, так і хочеться їх придбати. Більше того, – скуштувати!!! А якщо вникнути у назву «Бікіні», розглядаючи при цьому ці строкаті бараболинки, виникають асоціації з пляжем, спекотним сонцем та шкірою, яка до червоного кольору обгоріла під палючими променям, і білими залишилися лише ті місця, які були прикриті… бікіні. Якось так, далі самі собі придумуйте цю історію…
Але якщо говорити про цей чудовий сорт серйозно, то треба підкреслити, що «Бікіні» – ранній сорт картоплі з вирівняними круглими бульбами, з неглибокими вічками. А так звані «плямочки від бікіні», які ми собі щойно уявили, офіційно фахівці визначають як «жовту плямистість на червоній шкірці». М’якоть у “Бікіні” жовтого кольору, має великий вміст сухих речовин.
Сорт картоплі придатний для миття та пакування. На прилавках магазинів «Бікіні» завжди приверне на себе увагу і викличе бажання скуштувати таку надзвичайну картоплю. Має прекрасні смакові якості, завдяки яким можна використати її для приготування багатьох страв.
Замовити фіолетово-червону та фіолетово-плямисту картоплю «Крістіна» та «Бікіні» можна в Інтернет-магазині «Урожай».