Робота може бути пов’язаною із відрядженнями, у тому числі і з досить тривалими. Вони можуть бути від двох-трьох днів до кількох місяців. Правильно збиратися у поїздку – справа непроста. Спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна підібрали кілька порад, як правильно готуватися і збиратися у відрядження.

  1. Найголовніше – не забути важливі документи, які, власне, і є основним «багажем». Звичайно, все потрібне і важливе можна роздрукувати на місці, а якщо на договорах потрібен підпис і печатка «вашої» сторони? Тому документи все-таки краще мати в паперовому вигляді і про всяк випадок зробити копії. Також подбайте про наявність електронної версії документів на зовнішньому носії (флешка, переносний жорсткий диск) або в хмарному сховищі, якщо політика конфіденційності вашої компанії і партнерів дозволяє розміщувати інформацію в онлайн-просторі.

 

  1. Не менш важливі ваші особисті документи: паспорт (бажано мати і додаткове посвідчення особи, наприклад, водійські права), без нього не посадять у літак або потяг і не поселять у готелі. Якщо ви їдете на власному автомобілі, необхідно мати при собі всі документи на нього, включаючи страховки. Про всяк випадок з усіх документів також бажано зняти копії, а ще – відсканувати або сфотографувати.

 

  1. Мобільний телефон, планшет, ноутбук і зарядні пристрої до всіх цих засобів зв’язку. До речі, заряд бажано перевірити за кілька годин до виїзду в аеропорт або на вокзал, особливо якщо плануєте пред’являти електронні квитки.

 

  1. Платіжні картки та гроші готівкою. Тут важливо заздалегідь розрахувати необхідний мінімум, адже картки можуть не спрацювати, термінал – дати збій, а в банкоматі у найбільш невідповідний момент закінчаться гроші.

 

  1. Діловий одяг. Щоб заощадити місце у багажі, костюм можна взяти тільки один, причому нейтрального кольору, і кілька сорочок або блуз до нього, для жінок доречним аксесуаром можуть бути шийні хустки, для чоловіків – краватки. Так вам не доведеться возити велику валізу, і виглядати будете щодня по-новому.

 

  1. Взуття – зручне, практичне і відповідне статусу. Його може бути кілька пар, залежно від тривалості відрядження.

 

  1. Необхідні у дорозі речі: змінний одяг, книга за бажанням, ручка, блокнот, мінімальний набір медикаментів, якими найчастіше користуєтеся саме ви.

 

  1. Засоби особистої гігієни, які стануть у пригоді і в дорозі, і в готелі: зубна щітка, гребінець, косметичні засоби.

 

І ще кілька порад від тих, хто часто їздить у відрядження:

 

Щоб не брати з собою багато одягу – не шкодуйте грошей на пральні, вони є у готелях.

 

Не здавайте багаж. По-перше, вам не доведеться чекати, поки його вивантажать, якщо ви летите літаком. По-друге, ви завжди будете першим при проходженні митного контролю. По-третє, так він ніколи не загубиться.

 

Придбайте зручну валізу на коліщатках – так вам не доведеться носити важкі речі (з втратою презентабельного вигляду), ви зможете лавірувати на вокзалі або в аеропорту, і не візьмете із собою зайвого.

Від admin