15 грудня міська рада Тернополя проголосувала за бюджет міста на 2018 рік, який склав майже 2,5 млрд гривень. Цей документ вже назвали бюджетом розвитку, адже він дає всі підстави для інтенсивного розвитку економіки Тернополя. Однак перед голосуванням сесію знову намагалися зірвати, – пише «ТернопільLive».

Зробити це хотіли активісти, які вимагали, щоб міська рада заборонила функціонування у Тернополі котелень на альтернативному паливі, а залишила виключно на газі.

Однак, як стверджує «ТернопільLive», апеляції щодо екологічної загрози котелень на альтернативі є безпідставними. Поява екологічно «брудних» котелень у нас неможлива в принципі. Міська рада Тернополя прийняла рішення заборонити працювати будь-яким котельням, які не є екологічно безпечними, насамперед, заради здоров’я тернополян. У рішенні йдеться: «Заборонити на території м. Тернополя експлуатацію котелень чи інших генеруючих потужностей на альтернативних видах твердого палива, які не отримали позитивні експертні висновки, дозволи, сертифікати та ліцензії щодо дотримання державних будівельних, екологічних, санітарних та природоохоронних норм, або інших вимог, передбачених чинним законодавством».

Але активісти з трибуни Тернопільської міської ради пообіцяли блокувати міські дороги, перекривати рух автотранспорту, пікетувати бюджетні установи, було повідомлено про те, що готується цикл передач на загальноукраїнських каналах.

Разом із тим, таким діячам вже не вірять ні депутати міської ради, ні прості тернополяни, а паплюження Тернополя на загальноукраїнських телеканалах може спричинити зворотній ефект, – наголошує «ТернопільLive».

 

Від admin