Попри холодну погоду та сніг за вікном, небезпечні наслідки осіннього “грибного полювання” даються взнаки. Цього тижня експертами тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України було зареєтровано черговий випадок отруєння.

Перші ознаки отруєння грибами:

Буквально через 1-2 години у людини можуть з’явитися самі перші з симптомів отруєння грибами. Наприклад, якщо у людини через 6-20 годин з’явилося нездужання, то можливо отруєння було блідою поганкою або мухомором, що дуже небезпечно. Всі головні ознаки отруєння грибами можуть бути у вигляді сильного головного болю, різкої нудоти, нападів блювоти, рясного рідкого стільця і переймоподібних болю в животі.

А при більш важких отруєннях грибами у потерпілого з’являються такі симптоми, як зневоднення, порушення нормального зору, втрата голосу, сильна спрага, рясне потовиділення , Судоми, слабкий пульс . Трохи пізніше у потерпілого холоднеют кінцівки, його шкіра стає синюшного кольору, а температура тіла опускається до 35 С. Тому перша допомога при грибних отруєннях повинна бути надана без зволікання і особливо це важливо, якщо потерпілий знаходиться один в будинку і повинен дбати про себе сам.

Від admin