Відтепер гастролі артистів Росії на території України відбуватимуться лише з дозволу СБУ. Саме ця державна установа з’ясовуватиме, чи є підстави не пустити російського артиста на територію держави – розповідає Медіатор.

Згідно із Законом “Про гастрольні заходи в Україні”, організатор заходу повинен щонайменше за 30 днів звернутися до Служби безпеки за дозволом на участь виконавця. Рішення прийматимуть протягом 10 днів.

Якщо Служба безпеки дозволить – організатор може укладати договір з артистом. Проте, якщо будуть підстави або зміняться обставини, то артистів можуть й не пустити до України.

Штраф за порушення закону – від 50 до 100 мінімальних зарплат. Зараз ця сума становить від 160 до 320 тисяч гривень. Порядок накладення штрафів визначить Міністерство культури України.

Зміни стосуються й заходів, які пропагують РФ або ж виправдовують окупацію території України. Заборона діятиме й щодо органів влади країни-агресора і їх дії.  Також не можна проводити концерти, якщо в них братиме участь людина, що загрожує національній безпеці. Прізвища таких осіб є в спеціальному переліку Міністерства культури.

Від admin