Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ для українців в Італії повідомляє про програму перебування копії Чудотворної ікони Зарваницької Богородиці серед українських громад Італії, – пише Терноград

Ікону, перед якою нещодавно молився Святіший Отець Франциск, Папа Римський, та поблагословив корони для неї, передано на почитання українським мігрантам, які станом на сьогодні чисельно приходять і моляться за мир в Україні та у своїх потребах, повідомляє пре-служба архиєпархії.

Після молитовного вшанування у Римських громадах, ікона розпочала свій паломницький шлях до духовних станиць, де перебувають українці в Італії. Тому Українська греко-католицька в Італії запрошує усіх на молитву.

Як зазначив о. Марко Семеген, настоятель прокатедрального собору Святої Софії, куди ікона прибула першою “Сьогодні ми маємо непросту ситуацію в Україні, адже триває війна. Також тут наші громади є у непростій ситуації. Більшість – це жінки, які були змушені покинути рідну землю, родини.

Не всі вони мають можливість побувати у Зарваниці, а сьогодні вони можуть молитися до ікони Матері Божої за усі свої переживання, турботи, непевності, з глибокою вірою у те, що Богородиця буде заступницею для всіх та кожного зокрема”, – відзначив священик.

Від admin