Днями відбулося чергове слухання щодо обрання міри запобіжного заходу Василеві Гнатюку. Неповнолітнього підозрюють у вбивстві 17-річної випускниці Іринки Мукоїди. Трагедія, нагадаємо, сталася 26-го червня у Вишнівці.

Затримали хлопця буквально за кілька днів. Втім, адвокати підозрюваного наполягають на його невинуватості. А тримання під вартою вважають надто суворим запобіжним заходом. Захисники вже вкотре просять його змінити на більш м’який – відпустити підозрюваного під домашній арешт. Однак, і цього разу, рішення слідчого судді не змінилося. Василя Гнатюка залишили у СІЗО, без права внесення застави, ще на два місяці – до 15-го січня 2018-го. Троє адвокатів та законний представник – мама підозрюваного, мають кілька днів на оскарження.

Додамо, розслідування по цій справі завершили. Матеріали кримінального провадження відкрили для захисників підозрюваного та потерпілих. Після того, як учасники кримінального процесу ознайомляться з ними, їх направлять до суду. Інкримінують Василю Гнатюку дві статті: ч.2, ст. 115 – умисне вбивство, і ч.2, ст. 153 – насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо неповнолітньої – розповідає ІНТБ.

Від admin