Рейтинг прозорості ста міст України буде представлений у Тернополі. Презентуватиме його українське відділення глобальної мережі Transparency International. Відбудеться захід у Тернопільському прес-клубі 10 жовтня 2017 року об 11 годині. До участі запрошують представників влади, громадських активістів та журналістів, а також усіх зацікавлених у темі прозорості міста.

Команда аналітиків ТІ Україна спільно з Інститутом політичної освіти вибудувала рейтинг міст за 91 показником у 13 сферах, зокрема, бюджетуванні, землекористуванні, кадровій політиці, закупівлях, наявності онлайн-послуг та інших.

Як повідомляє Тернопільський прес-клуб, у рейтингу прозорості сотні найбільших міст України Тернопіль продемонстрував не найкращі результати. Наше місто посіло 31 місце й отримало 33,5 балів зі ста можливих, опинившись у групі, маркованій червоним кольором. Це означає, що у цих містах потрібно терміново вирішувати проблеми із підзвітністю та відкритістю.

За які сфери місто отримало найбільшу кількість балів? Наскільки Тернопіль є прозорим, порівняно з іншими обласними центрами? Чому аж три сфери відповідальності влади отримали нуль балів, і як це виправити? Відповіді на ці питання можна буде отримати на заході.

Рейтинг представлять: Катерина Цибенко, керівниця напрямку Transparency International Україна «Прозорі міста»; Ігор Процик, керівник регіонального представництва центру «Ейдос»; представник Тернопільської міської ради.

Особливу увагу фахівці приділять шляхам поліпшення ситуації у сферах з найгіршими показниками і запропонують свою консультативну підтримку.

 

Від admin